Ljusfiler

Här nedan kan du ladda ner vår armaturdatabas.

Databasen du laddar ner här är en helt fristående armaturdatabas och kan användas oavsett ljusberäkningsprogram. Databasen är främst anpassad för DIALux, men för att kunna ladda ner och använda databasen är det inget krav. Från vår armaturdatabas kan man nämligen exportera ljusfiler till filformaten .LDT och .IES vilket gör att databasen fungerar till samtliga ljusberäknings- och visualiseringsprogram.

INSTALLATION OCH UPPDATERING AV PLUG-IN:

1. Ladda ner filen ”atelje Lyktan Plug-In.exe” på skrivbordet.
2. Stäng alla program som DIALux och eventuellt öppna armaturdatabaser.
3. Starta installationsfilen från skrivbordet genom att dubbelklicka på ikonen, följ instruktionerna.
4. Efter slutförd installation öppnar du upp Plug-In och går in under fliken uppdatera.
5. Klicka på knappen uppdatera så laddas senaste uppdateringen av databasen ner.
Din aktuella version skall vara daterad: 2017-07-13
6. Klar att använda (se även utförligare användarinstruktioner nedan).

Notera: Systemkraven för armaturdatabasen är samma som kraven för programmet DIALux. Eventuella problem med uppdateringen av armaturdatabasen brukar beror på begränsningar i din eller företagets brandvägg, eller andra lokala internetinställningar och behörigheter.

Utförligare användarinstruktioner:
Manual (pdf)

Kontaktperson:
martin.knutsson@atelje-lyktan.se

Nedladdning av vår armaturdatabas:
Ateljé Lyktan Plug-In.exe (120 MB)

Nerladdning av ljusberäkningsprogrammet DIALux:
www.dial.de