Loading...

Nordic Light Hotel

Nordic Light Hotel är beläget invid Stockholms Centralstation och stadens pulserande hjärta. Hösten 2018 öppnade hotellet upp dörrarna till sitt nya koncept och numera möts man av en samtida tolkning av nordisk design med den välkända arkitekten Todd Saunders i spetsen. Hotellets inredning har skapats av arkitekter och nio olika formgivare som har hämtat inspiration från traditionell nordisk design med en tydlig lokal förankring.

Inför nyöppningen av Nordic Light Hotel fick formgivarna Fredrik Paulsen och Jenny Nordberg uppdraget att formge armaturer till hotellets restaurang. Med två geometriska former i kontrasterande material skapade Fredrik Paulsen pendelarmaturen C/O i samarbete med Ateljén. ”Jag tycker det är intressant med motsatsförhållanden och ville skapa en armatur som var både enkel och uttrycksfull på samma gång”, säger Fredrik. Den kromade metallen reflekterar bågen och skapar en delvis immateriell cirkel som omsluter ljuskällan.

Jenny Nordberg skapade bordsarmaturen Assemblage. Begreppet assemblage har materialiserats i denna armatur genom att matvaror och saker som ofta hittas i ett kök staplats till ett tredimensionellt collage. Den uppladdningsbara LED-lampan består av återvunnet aluminium, glas och gummi och tillverkas av ateljé Lyktan.

Plats: Stockholm
Beställare: Nordic Choice Hotels
Arkitekt: Saunders Architecture
Armaturdesigner: JENNY NORDBERG / Design and Research Studio (bordslampan) / FREDRIK PAULSEN / Studio Fredrik Paulsen (pendeln)
Inredningsarkitekt: Studio Markus Bergström
Konstnärligt ansvarig för framtagning av möbler och armaturer: Studio Markus Bergström