Loading...

KTH

Kungliga Tekniska Högskolans bibliotek i Stockholm har alltid vært fullt av bokhyller og bøker. Men tidene endrer seg og Ahrbom & Partner Arkitektkontor fikk i oppdrag å fjerne alle bokhyllene og erstatte dem med studieplasser for studenter. Man skapte små rom i rommet i form av sirkler i varierende størrelser og hver sirkel utgjør en studiegruppe. Da bokhyllene ble tatt bort, forsvant også mye av lyset som var integrert i disse. I stedet ble det designet en koselig og intim lavtsittende studiebelysning som kompletterer rommets øvrige belysning i form av høyt plasserte, store spotlights/lyskastere. Dessuten er det montert bordarmatur ved samtlige studiegrupper som gir arbeidsplassene et effektivt, nedoverrettet lys. Hver armatur har stikkontakt for lading av datamaskiner og telefoner.

Sted: Kungliga Tekniska högskolans bibliotek, Stockholm.
Bestiller: KTH.
Arkitekt: Ahrbom & Partner Arkitektkontor.
Lysdesign / Armaturdesign: Ahrbom & Partner Arkitektkontor.
El-konsulent: Sweco.