Loading...

Stockholm Furniture & Light Fair 2016

Ny design av Tham & Videgård och Form Us With Love

Airway av Tham & Videgård
Airway är svaret på många arkitekters och projektörers fråga om ett elegant och neutralt system som ger rätt ljus för många olika miljöer: allt från kontor och mötesrum till undervisning, laboratorium och konstutställningar.

“Airway löser en komplex uppgift med en enkel form och en härledd design som ger ett tydligt svar”, säger Bolle Tham och Martin Videgård.

Eagle av Tham & Videgård
Eagle – en kub som viks ut och skapar formen av en magnifik fågel.

“Eagle karaktäriseras av att den, trots sin storlek, upplevs som flygande lätt. Den passar lika bra över matbordet hemma som i kontorsmiljöer och publika rum där Eagle med fördel placeras i flock. När vi skapade Eagle utmanade vi oss själva att se hur man kunde använda kubformen och skapa något helt nytt. Resultatet blev en närmast origami-liknande fågel”, säger Bolle Tham och Martin Videgård.

Ogle Mini av Form Us With Love
2009 skapade designstudion Form Us With Love armaturen Ogle. Behovet av en lättplacerad mindre pendlad spotlight där ljuset riktas med enkel teknik var stort men saknades på marknaden.

“Vi ville ha en armatur som funkar både som singel och i grupp. Med tanke på att produkten har funktionen från en spotlight ville vi att uttrycket skulle fungera både som ett komplement till möbler och annan belysning i en miljö, samt att det skulle fungera bra att placera riktigt många i en interiör utan att det skulle bli en för expressiv känsla”, säger John Löfgren.

Nu utökas Ogle-serien med ytterligare en medlem - Ogle Mini - en armatur som bara mäter 90 mm i diameter, helt i gjuten aluminium, där flexibiliteten och användarvänligheten blir ännu större.

Stockholmsmässan
9-13 februari. Monter A11:11